robins boller
1 liter melk
250 g margarin (jeg bruker gjerne 200 g)
250 g sukker (jeg bruker gjerne 200 g)
100 g ferskgjær
2 ts kardemomme
1,6 kg mel
Evt. rosiner
Lunken melk, sukker, kardemomme og gjær røres. Tilsett halvparten av melet og margarin i terninger. Rør til jevnt (i kjøkkenmaskin). Ha i resten av melet og la maskinen gå i 10-15 minutter. Rosiner has i på slutten av eltingen.
Deigen skal være ganske bløt, men ikke klissete. Mulig dere må ha i litt mer mel enn det som står. Jeg har gjerne det. Men pass på å ikke ha i for mye, da blir det tørre boller!
La deigen heve en 45-60 minutter. Må nok slå den ned noen ganger for at den ikke skal flyte helt utover kjøkkenbenken!
Elt den sammen, del opp i passe bollestørrelse som trilles ut. La etterheve en 15 min kanskje. Jeg tar aldri tiden, ser bare på bollene at de er klare... Pensle med romtemperert egg før de settes i ovnen.
Ovnen er forvarmet til 225 grader. Stek til ferdig, sånn pass gyllenbrune (kanskje en 10 minutter, tar aldri tiden...). Stekes de for lenge, blir de tørre.
Så er det bare å spise!
1 liter melk
250 g margarin (jeg bruker gjerne 200 g)
250 g sukker (jeg bruker gjerne 200 g)
100 g ferskgjær
2 ts kardemomme
1,6 kg mel
Evt. rosiner
Lunken melk, sukker, kardemomme og gjær røres. Tilsett halvparten av melet og margarin i terninger. Rør til jevnt (i kjøkkenmaskin). Ha i resten av melet og la maskinen gå i 10-15 minutter. Rosiner has i på slutten av eltingen.
Deigen skal være ganske bløt, men ikke klissete. Mulig dere må ha i litt mer mel enn det som står. Jeg har gjerne det. Men pass på å ikke ha i for mye, da blir det tørre boller!
La deigen heve en 45-60 minutter. Må nok slå den ned noen ganger for at den ikke skal flyte helt utover kjøkkenbenken!
Elt den sammen, del opp i passe bollestørrelse som trilles ut. La etterheve en 15 min kanskje. Jeg tar aldri tiden, ser bare på bollene at de er klare... Pensle med romtemperert egg før de settes i ovnen.
Ovnen er forvarmet til 225 grader. Stek til ferdig, sånn pass gyllenbrune (kanskje en 10 minutter, tar aldri tiden...). Stekes de for lenge, blir de tørre.
Så er det bare å spise!
Jeg lagde disse bollene. og de ble sykt gode store og fine
Jeg garenterer godt resultat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar